Product Fotografie Gouda

7 tips voor het maken van product foto’s

Het belang van goede product foto's

Foto’s zijn heel belangrijk bij het verkopen van je producten, of het nu op je website, Etsy, Amazon Handmade, eBay enzovoort is. De foto’s zijn het eerste wat een klant ziet bij het zoeken naar producten, en vaak is hun beslissing om al dan niet op uw vermelding te klikken uitsluitend gebaseerd op die foto.

 

 

1. Belichting

Het creëren van de juiste belichting is een van de belangrijkste onderdelen van product fotografie.

Maar denk je nu; oh lekker makkelijk, ik gebruik de standaard flitser die op mijn spiegelreflex camera zit of de flitser van mijn telefoon,… Doe dat nou alsjeblieft niet. 

Dit zorgt u voor harde belichting met onflatteuze schaduwen. Tenzij je dit natuurlijk juist mooi vind dan moet je het vooral lekker doen. 

Je kunt aan de gang gaan met externe flitsers en alle soorten … Maar heb je op dit moment (nog) geen budget voor deze investering of wil je wat makkelijker beginnen dan is er een hele goed oplossing; Daglicht.

Product Fotografie Gouda

Daglicht is een geweldige lichtbron voor je productfotografie, en het kost niets om te gebruiken! De enige problemen met daglicht zijn dat het maar uit één richting komt, afhankelijk van waar de zon staat, en, tenzij het bewolkt is, zal het een heel hard licht zijn.

2. Reflector

Om het licht te verspreiden kun je een doorschijnend wit gordijn of calqueerpapier voor je raam hangen. Een andere optie is om een diffuser/reflector aan te schaffen:

Het mooie van deze reflector (degene die ik gebruik voor mijn fotografie) is dat het een reflector en een diffusor in één is. U kunt de diffuse plaat gebruiken om uw raam of lichtbron af te dekken. Gebruik vervolgens het zilveren blad en houd het aan de andere kant van uw product ten opzichte van het raam, het zal het licht terugkaatsen in de schaduwen, waardoor een gelijkmatiger licht ontstaat – zoals te zien is in de onderstaande voorbeelden. 

3. Styling

De styling van je foto kan het verschil maken tussen een amateurfoto en een professioneel ogende foto.

Gebruik een effen witte achtergrond

Als u uw product gewoon op een tafel enz. plaatst die u kunt vinden, is de kans groot dat de omgeving rommelig of storend is. Het is erg afleidend om een kleurrijk product op een achtergrond met patronen te plaatsen. Door ze op een effen witte achtergrond te plaatsen valt het veel meer op. Dit, samen met het creëren van een uniforme look, is de reden waarom de meeste grote merkwinkels die u online ziet, effen witte achtergronden gebruiken in hun productfotografie.

Foto opstelling thuis

4. Opstelling achtergrond

Deze tip laat je zien hoe eenvoudig het is om een ​​foto met een witte achtergrond op te zetten. Het enige wat ik doe is een groot vel wit papier kopen, een tafel tegen de muur duwen en het papier tegen de muur en de tafel plakken en zo een vloeiende curve naar boven maken. Dit voorkomt ongewenste schaduwen en lijnen die je zou krijgen als je alleen een witte tafel en een witte muur zou gebruiken.

5. Gestilleerd beeld

Ik zeg altijd dat een effen witte achtergrond geweldig is om op te zetten, vooral als je een beginner bent met fotografie, of als je niet zeker bent van styling. Maar soms kan het stylen van je producten je Etsy shop echt helpen – het zal de klant helpen om je product in hun huis voor te stellen, en het kan ook een sfeer creëren die past bij wat je verkoopt.

Als je naar de twee afbeeldingen hiernaast kijkt, welk servies zou je dan eerder kopen? Op welke vermelding zou je klikken?

Hier kun je zien hoeveel verschil de styling en fotografie van je product kan hebben. 

6. Contrastrijke achtergrond

Product fotografie

Soms is een effen witte achtergrond niet de beste optie, meestal als het product zelf overwegend wit is. Op de foto links zouden de visitekaartjes wegvallen op een witte achtergrond. Omdat de klant hier graag een foto van wilde heb ik het gestyled met wat rekwisieten eromheen die het verhaal vertellen van de klant. (een bijscholing docente) . De kaartjes vallen nu veel meer op en het algemene beeld ziet er veel interessanter uit!

7. Foto's bewerken

Je wilt natuurlijk niet overdrijven met de bewerking, want je wilt nog steeds dat je product eruitziet zoals het er in het echt uitziet. Door enkele eenvoudige bewerkingstechnieken te gebruiken, zien uw foto’s er echter veel professioneler uit.

Wanneer je je product fotografeert, is de afbeelding vaak niet meteen perfect. Door het een beetje te bewerken, kun je het er veel beter uit laten zien. Dit kan gedaan worden met photoshop of andere gratis bewerkingssoftware – er zijn tal van gratis online programma’s om te gebruiken. Door een paar kleine aanpassingen kan de foto er al veel beter uitzien. Begin bijvoorbeeld met de afbeelding iets lichter te maken en de toon minder oranje te maken door de witbalans aan te passen.

Bedankt voor het lezen, ik hoop dat deze tips van pas zullen komen de volgende keer dat je je producten fotografeert! Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief om meer tips en aanbiedingen te ontvangen!