personal branding fotoshoot gouda

Personal branding shoot blogger Marisca

Personal branding fotoshoot Gouda

Ik had een fotoshoot met Marisca van mammablogger.nl een blog over, je raad het al; alles op het gebied van moeders. 

Nou ben ik toevallig zelf een kersverse moeder van een dochter dus dat leek mij een hele leuke opdracht. 

blogger fotograaf gouda

fotoshoot aan huis

Een personal branding fotoshoot is meestal op de locatie van het bedrijf of een locatie naar keuze waar mooie kiekjes te maken zijn zoals bijvoorbeeld een restaurant. Gezien er door de corona lockdown niet veel in de stad Gouda open was spraken we bij haar thuis af. Dit was was ook niet erg want ze werkt als blogger sowieso vanuit huis. Tijdens een kopje koffie leerde ik Marisca en haar bedrijf wat beter kennen zodat ik wat ideeën die paste bij het doel van de foto’s namelijk; 

een kijkje achter de schermen als blogger

Marisca deed een nieuwe set kleding aan die ze had gekregen van een kledingwinkel in Schoonhoven, waarover zei een blog zou schrijven en de winkeleigenaar dus reclame zou krijgen in ruil voor de kleding. Kijk een slimme truc om elkaar te helpen.

We zouden wat foto’s van haar zelf aan het werk maken en wat sfeerbeelden.  We begonnen met de fotoshoot op zolder, op de werkplek van Marisca. Hier maakten we onder andere foto’s van haar achter de computer.

Gezien ze vaker beneden zat met haar laptop op de bank, werkte we van boven naar beneden. 

personal branding shoot gouda

De situatie zoals hij echt is

Beneden hadden we het rijk nog heel even voor onszelf om nog wat beelden aan de keukentafel te kunnen maken waarbij Marisca haar tijdschriften las om inspiratie te krijgen voor een nieuw blog onderwerp. Totdat man en kinderen thuis kwamen, vol energie van het buiten spelen en door het beeld heen rende. 

Dit gaf een mooi beeld van de setting waarin Marischa vaak echt werkte. Op de bank met de laptop op schoot, kat erbij en daar kwam haar zoon ook nog aangerend.

Het klinkt misschien chaotisch maar ik hou zelf juist van dit soort situaties waardoor je een spontaan beeld kan vast leggen van de situatie zoals hij echt is. Het is niet zo geposeerd en vaak voelen de mensen achter de camera zich op dit soort momenten of als ze echt iets doen het meest op hun gemak.

personal branding fotoshoot gouda

zelf selecteren van foto's

Na het maken van meer dan genoeg foto’s maakte ik thuis een galerie aan die ik vervolgens weer naar de klant toe stuurde. Deze kan dan zelf een selectie maken. Want zeg nou zelf, dat is zo’n persoonlijke keuze in wat je een mooie foto van jezelf vind. 

Deze selectie foto’s bewerk ik dan in Photoshop en binnen 1 week verzond ik 10 bewerkte foto’s naar Marisca.

personal branding fotograaf gouda

Ik vond het zelf een hele leuke klus omdat ik ook eens achter de schermen van een blogster te kijken.

personal branding fotograafie

Wil jij ook een personal branding shoot?